Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Tomten och den röda halsduken" by Lena Arro * eBook PDF Kindle ePub Free

Tomten och den röda halsduken

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Tomten och den röda halsduken
  • Author : Lena Arro
  • Release Date : January 14, 2015
  • Genre: Kids,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 19267 KB

Description

E-bok anpassad för iPad. Rekommenderas endast för lÀsning i iBooks.
Det hÀr Àr en bilderbok med upplÀsning!
Det hÀr Àr en alldeles oemotstÄndlig berÀttelse om en röd halsduk och om en tomte. Inte om nÄgon rödklÀdd, bullrande jultomte utan om en liten envis, grÄ och allvarsam tomte. Och den hÀr tomten var pÄ vÀg norrut för att hinna fram lagom till jul till trakterna dÀr just du och jag bor.
Tomten vandrade mÄlmedvetet genom skogen. NÀr han nÄdde skogens rand hörde han ett mycket svagt rop pÄ hjÀlp frÄn sjön, som var tÀckt av tunn, svart is. Men plötsligt trampade tomten pÄ ett stycke rött tyg - en halsduk! Han plockade upp den, steg ut pÄ den tunna isen och lÀt halsduken fyllas av vinden och förvandlas till ett segel. Visslande snabbt gled han ivÀg tills han nÄdde den som ropade, en and som fastnat i isen! Tomten mÄste rÀdda fÄgeln, och i mörkret fick de söka skydd tillsammans under halsduken som blev deras mysiga bo!
En varm och vacker saga om vÀnskap och omtanke. Lena Arros berÀttelse har precis den rÀtta sagotonen och Catarina Kruusvals bilder Àr helt ljuvliga. Hon Àr en mÀstare pÄ att skildra naturen sÄ att vi kommer nÀra och kÀnner bÄde lövens frasande, vinden som viner och snöflingorna som dansar. Och nÀr sagan tar slut fÄr vi en glimt av den hÀrligaste julstÀmning.


PDF Books Download "Tomten och den röda halsduken" Online ePub Kindle